Si študent/ka višjega letnika in je praksa obvezen del tvojega študijskega programa? Izkoristi priložnost in se prijavi na opravljanje prakse pri Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri EU v Bruslju. Praksa bo potekala od aprila pa do konca julija. Izbrani kandidat/ka prejme 200 € mesečnega nadomestila. Prijave z življenjepisom, priporočilom profesorja in kratkim motivacijskim pismom, v katerem opredeliš, katero področje te zanima in kaj pričakuješ od študijske prakse, pošlji na naslov barbara.javornik@gov.si. Rok za prijavo: 17. februar.

Želiš – tako kot Maja – opravljati pripravništvo pri Evropski komisiji? Prijave za pripravništva s pričetkom v oktobru 2014 se zbirajo od 6. januarja pa do 3. februarja. Pripravništvo poteka 5 mesecev in je plačano. Pripravništvo je odlična priložnost, da svoje teoretično znanje uporabiš tudi praktično.

http://j.mp/KBlnnW

Imaš diplomo iz prava, znaš dobro francosko in bi rad/a odšla na prakso na Evropsko sodišče v Luksemburg? Vsako leto je na voljo omejeno število plačanih pripravniških mest. Za pripravništvo od1. oktobra 2014 pa do 28. februarja 2015 se moraš prijaviti najkasneje do 30. aprila. Prijave sprejemajo po pošti.

http://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_10338/

Imaš smisel in občutek za organizacijo različnih dogodkov? Bi rad/a opravljal/a prakso v Nemčiji?Myjobfair, podjetje s sedežem v Frankfurtu, ki organizira karierne dneve po različnih nemških fakultetah, išče praktikanta/ko za opravljanje šestmesečne prakse (s pričetkom februarja ali kasneje). Praska je plačana, izbrani kandidat/ka pa bo pomagal/a pri organizaciji dogodkov ipd.

http://www.myjobfair.de/index.php?page_id=87

Si zaključil/a študij politologije, evropskih študij ipd., znaš angleško in francosko, poznaš delovanje Evropske Unije in njeno politiko ter bi rad/a opravljal/a prasko v ParizuEuropean Civic Forumišče kandidata/ko za opravljanje plačane prakse v Parizu. Praksa je plačana. Pričetek: čim prej (in nikakor ne kasneje kot 3. februarja). Rok za prijavo: 26. januar.

http://j.mp/1il3Pe6

Ze zanima PR delo? Poznaš politiko EU? Morda že imaš tudi kakšno izkušnjo dela pri nevladni organizaciji (lahko tudi prostovoljno)? Iščeš možnosti za odhod v tujino? Prijavi se na prakso pri nevladni organizaciji Carbon Market Watch v Bruslju. Trajanje prakse: 6 mesecev (s pričetkom vmarcu). Praksa je plačana. Izbrani/a kandidat/ka prejme vsaj 500 € mesečnega nadomestila. Rok za prijavo: 26. januar.

http://carbonmarketwatch.org/carbon-market-watch-is-looking-for-a-dynamic-communications-intern/

Imaš diplomo, te zanimata energetska in okoljska politika EU, znaš odlično angleško in bi rad prišel/a na prakso v Bruselj? Mednarodna okoljska nevladna organizacija Bellona, ki ima sicer sedež v Oslu, išče kandidata/ko za opravljanje šestmesečne prakse v njihovi bruseljski pisarni. Praksa jeplačana. Rok za prijavo: 31. januar.

http://jobs.euractiv.com/job/traineeship-paid-102947

 

Si študent/ka marketinga, poslovne komunikacije ipd.? Znaš odlično angleško in nemško? Si želiš na prakso v Berlin? Bi jo opravljal/a pri letalskem velikanu Boeingu? Če so odgovori na zgornja vprašanja pritrdilni, se prijavi na prosto praktikantsko mesto (od šest do osem mesecev). Pričetek prakse: marec 2014. Praksa je plačana. Rok za prijavo: 2. februar.

http://jobs-boeing.com/de/berlin/business-support-services/jobid4733744-intern-corporate-communications-jobs

 

Si zaključil/a študij prava oz. ga zaključuješ, znaš odlično angleško in francosko in iščeš prakso v tujini? Prijavi se na prosto praktikantsko mesto pri Evromediteranski mreži za človekove pravice v Bruslju. Pričetek prakse: 1. marec. Čas trajanja: pet mesecev. Rok za prijavo: 3. februar.

http://www.euromedrights.org/eng/2014/01/16/justice-internship-emhrn/

Si doktorski študent/ka ekonomije, statistike, matematike ipd. in bi rad/a opravljal/a prakso priEvropski centralni banki v Frankfurtu? Oddelek za makroekonomsko statistiko ponujašestmesečno prasko (z možnostjo podaljšanja za nadaljnjih šest mesecev). Izbrali bodo dva/e kandidata/ke. Rok za prijavo: 5. februar.

http://www.eurobrussels.com/job_display/87774/PhD_Traineeship_ECB_European_Central_Bank_Frankfurt_am_Main_Germany

Si študent/ka komunikologije, novinarstva, jezikoslovja, prevajalstva ipd., odlično znaš angleškoin se lahko sporazumevaš tudi v francoščini, se zanimaš za medkulturni dialog in večjezičnost ter iščeš možnosti za prakso v tujini? Bruseljska pisarna mreže Nacionalnih inštitutov Evropske unije za kulturo (EUNIC) išče kandidata/ko za opravljanje prakse na področju komunikacije. Praksa trajašest mesecev (pričetek: 24. februar). Izbrani kandidat/ka prejme 650 € mesečnega nadomestila. Rok za prijavo: 10. februar.

http://www.eunic-online.eu/?q=content/new-internship-openings-eunic

Si študent/ka komunikologije, evropskih študij, mednarodnih odnosov ipd., odlično znašangleško in se lahko sporazumevaš tudi v francoščini, se zanimaš za medkulturni dialog in večjezičnost ter iščeš možnosti za prasko v tujini? Bruseljska pisarna mreže Nacionalnih inštitutov Evropske Unije za kulturo (EUNIC) išče kandidata/ko za administrativno pomoč v njihovi pisarni. Praksa traja šest mesecev (pričetek: 10. Marec). Praska je plačana: 650 €/mesec. Rok za prijavo:10. februar.

http://www.eunic-online.eu/?q=content/new-internship-openings-eunic

Si zaključil/a magistrski študij, iščeš možnosti, da bi svoje znanje prenesel/a v prakso ter želiš dobitivpogled v oblikovanje politike EU? Raziskovalni inštitut za javno politiko RAND Europe razpisuje dve pripravniški mesti v svoji bruseljski pisarni (pričetek prvega pripravništva je v začetku februarja in drugega v začetku junija). Trajanje prakse: 9 mesecev. Praksa je plačana: 1200 €/mesečno. Rok za prijavo: 31. januar.

► http://j.mp/1jm5lwF

Zaključuješ študij ali si diplomant/ka prava, mednarodnih odnosov, politologije ipd.? Nevladna organizacija Koalicija za mednarodno kazensko sodišče (CICC) išče kandidata za opravljanje prakse v Evropski regionalni pisarni v Bruslju, ki bo pomagal/a pri njihovi kampanji v Evropi s poudarkom na Evropski uniji, Balkanu, Turčiji in osrednji Aziji. Trajanje prakse: 4–6 mesecev.

http://www.iccnow.org/documents/CICC_Europe_Internship_February_2014.pdf