DOGODKI

24. ali 25. januarja obišči Informativo (največji vseslovenski sejem izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja). Sejem je brezplačen in je odprt vsak dan od 9h do 18h na Gospodarskem razstavišču. Na sejmu se bo predstavilo več kot 200 različnih programov, institucij, organizacij in podjetji. V petek (24. januarja) bo ob 14.30h predstavitev študija v ZDA (v Veliki predavalnici GR).VABLJEN/A, da se sejma udeležiš!

 

Boš drugi vikend v februarju v Bruslju (7. in 8.)? Obišči EU Studies Fair. EU Studies Fair je dvodnevni izobraževalni sejem in družabni dogodek, ki bo tudi letos 7. in 8. februarja potekal v središču Bruslja. Na dogodku se srečujejo perspektivni študentje, univerze, jezikovne šole in druge akademske ustanove, ki ponujajo podiplomske študije evropskih in mednarodnih odnosov, marketinga, poslovnih ved in prava. Program tokratnega dogodka je zelo pester. Za obiskovalce je vstopbrezplačen. Če prideš, se registriraj ► www.eustudiesfair.com.

 

ZANIMIVO

Vse več Slovencev se na delo vozi v sosednjo Avstrijo, kjer lažje dobijo zaposlitev kot doma. Tudi tebe zanima delo pri naši severni sosedi? Preberi zanimiv članek z naslovom Kako do dela v Avstriji.(Avtorica: Ana Ovsenik)

http://www.siol.net/novice/slovenija/2014/01/kako_do_sluzbe_v_avstriji.aspx

 

Dobra kolumna avtorja Sama Ruglja z naslovom Podjetništvo v Sloveniji nekoč in danes.

► http://j.mp/1dSrBuu